> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Landelijk nieuws

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) adviseert in het op 14 januari verschenen rapport ‘Het betere werk’ om structurele basisbanen te creëren zodat minder mensen thuiszitten met een uitkering. De WRR denkt daarbij vooral aan assisterende functies, zoals assistent-conciërge of werk in een kringloopwinkel.

 

Het hebben van werk is namelijk goed, zowel voor het inkomen en het zelfrespect van individuen als voor de samenleving. Maar dit geldt vooral als het werk ook goed werk is, aldus de WRR.

15-01-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

De Alkmaarse opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Inholland gaat samenwerken met de Noordwest Academie van Noordwest Ziekenhuisgroep in het opleiden van hbo-verpleegkundigen. De besturen van Noordwest Ziekenhuisgroep en Hogeschool Inholland hebben hiervoor op maandag 13 januari de intentieverklaring ‘Samenwerking Hogeschool Inholland - Noordwest Academie - hbo-Verpleegkunde in de praktijk’ ondertekend. Studenten van deze opleidingsvariant kunnen na het behalen van de opleiding bij de locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep aan de slag. Zo blijven deze hbo-geschoolde verpleegkundigen behouden voor de regio en draagt het bij aan het terugdringen van tekorten in de zorg.

14-01-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

Maandag 13 januari is het Tech-savvy traject van start gegaan. De ondertekening van de intentieverklaring tot samenwerking tussen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, Openbaar Onderwijs Groningen en Bossers & Cnossen vond plaats in Noorderpoort Kasteel.gro, waar Tech-savvy gevolgd gaat worden. Dit traject voor toekomstbestendig leven, leren en werken is bedoeld voor alle medewerkers van de deelnemende onderwijsinstellingen.

14-01-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

Mbo-scholen zijn over het algemeen positief over het experiment cross-over kwalificaties. Binnen het experiment kunnen mbo-instellingen snel inspelen op opkomende cross-sectorale beroepen. Dit blijkt uit de eerste rapportage van het aanvullende onderzoek Evaluatie experiment ‘cross-over kwalificaties. Dit meldt NRO.

13-01-2020 | Lees meer
Regionaal nieuws

Als je vroeger dacht aan het jaartal 2020, dacht je aan vliegende auto’s, zelfstrikkende schoenveters en een machine om het weer mee te beïnvloeden. Hoewel  hiervan voorlopig niets is uitgekomen, is de wereld anno 2020 wel een totaal andere dan die van toen. Onze auto’s kunnen weliswaar niet vliegen, maar ze rijden wel van a naar b op basis van complete digitale navigatie. En we kunnen het weer dan wel niet beïnvloeden, maar dankzij computers kunnen we het wel nauwkeurig voorspellen. 

09-01-2020 | Lees meer

Pagina's